Lasagne met spinazie en gerookte kipfilet
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Lasagne recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Fruit hierin de fijn gesnipperde glazig.
- Snijd het in kleine dobbelsteentjes en bak deze knapperig.
- Pers de erboven uit.
- Snijd de in kleine reepjes en bak ze even mee op een matig vuur.
- Snijd de julienne en voeg hem toe met de .
- Goed doorroeren en op een laag vuurtje de laten ontdooien.
- Voeg als laatste de toe en laat alles nog even doorsudderen.
- Wanneer er teveel vocht uit de gekomen is dit op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren doen verdampen.
- Smelt ondertussen in een steelpannetje de voor de kaassaus.
- Roer de erdoor en bak deze even mee zonder dat het mengsel bruin verkleurt.
- Temper het vuur en voeg al roerend geleidelijk de toe totdat een mooie gladde roux ontstaat.
- Voeg de toe en roer totdat deze geheel gesmolten is.
- Breng op smaak met en .
- Verwarm de oven voor op 200¢ª C.
- In een ovenschaal een dun laagje kaassaus schenken.
- Hierop een laagje kip-spinaziemengsel scheppen; bedekken met lasagnebladen; weer een laagje kip-spinaziemengsel aanbrengen en nogmaals bedekken met lasagnebladen.
- Giet de kaassaus over het geheel.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten gaar op 200¢ª C.
- Serveer op voorverwarmde borden.
- Garneer met een blaadje en wat geraspte kaas.
- Geef hier een glas goed gekoelde Verdicchio dei Castelli di Jesi bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lasagne met gerookte kipfilet, tomaten en spinazie41u
-
Recept
Lasagne met spinazie41u5m
-
Recept
Tagliatelle met gerookte kipfilet en spinazie435m
-
Recept
Lasagne met spinazie, courgette en sperzieboontjes41u
-
Recept
Lasagne van zalm en spinazie440m
-
Recept
Lasagne met roergebakken spinazie en tomaten435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 430 kcal | 21% | 1720 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |