Lasagne creme fraiche
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Lasagne recepten
- Bereiden
- Kookboek van b1l2i3e4k5
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- De saus:
Snijd de spek in stukjes.
Hak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij en snijd ze fijn.
Maak een grote pan warm met 2 scheuten olijfolie.
Doe het spek en de oregano in de pan en laat het spek goudbruin bakken.
Doe de groenten erbij en laat dit 7 minuten meebakken.
Doe hierna het gehakt en de stukjes tomaten erbij.
Doe er dan een blikje water bij en maak het op smaak met wat peper en zout.
Breng dit aan de kook en laat dit 45 minuten pruttelen en roer het soms door.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Nu de saus 45 minuten op het vuur heeft gestaan, rasp je de parmezaanse kaas en doe je een kwart bij de saus. - Snipper vervolgens een paar basilicumblaadjes en doe die ook door de saus.
- Laat dan de lasagnevellen 3 tot 4 minuten in een pan met kokend water.
Het afmaken:
Schep een derde van de saus in een ovenschaal.
Leg daar een laagje lasagnevellen op en daarna een derde van de creme fraiche.
Leg daar weer bovenop een laagje lasagnevellen met daarop weer een derde deel van de saus en een derde deel van de creme frache. - En strooi daar bovenop een deel .
Herhaal dit nog 1 keer.
Doe daar bovenop weer wat kaas en leg op de kaas nog wat plakjes en basilicum.
Dek de schaal af met alluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
Daarna haal je de folie eraf en gaat de lasagne nog 35 minuten de oven in.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lasagne van Jamie Oliver41u40m
-
Recept
Lasagne430m
-
Recept
Lasagne met monchou445m
-
Recept
Lasagne met zalm430m
-
Recept
Lasagne41u
-
Recept
Vega lasagne430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 540 kcal | 27% | 2160 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |