Kwarkpannenkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Week de in water.
  2. Splits 1 ei en bewaar de dooier.
  3. Klop het eiwit met 2 door de .
  4. Voeg een snufje , de en de toe en klop tot een glad beslag.
  5. Laat ca. 10 minuten rusten.
  6. Verhit portiegewijs 4 theelepels in een koekenpan met anti-aanbaklaag (ca. 24 cm doorsnede).
  7. Bak hierin 4 pannenkoeken.
  8. Roer 2-3 eetlepels , de eidooier en het door de kwark.
  9. Laat de goed uitlekken en roer ze erdoor.
  10. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  11. Bestrijk de pannenkoeken met de kwarkcrème, rol ze op en leg ze naast elkaar in een kleine ingevette ovenschaal.
  12. Roer 1 eetlepel door de en schenk deze er overheen.
  13. Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  14. Serveer met en poedersuiker.
25
25
25

Variaties op Kwarkpannenkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kwarkpannenkoekjes
VariatieAantalGang
Kwarkpannenkoekjes met kruidendip voor buffet1Speciale gelegenheden
Kwarkpannenkoekjes met appel1Lunchgerechten
Kwarkpannenkoekjes met aardbeien voor gourmet1Gourmet

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
300 kcal
15%1200 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarkpannenkoekjes