Krachtbouillon
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Zet alles op een laag vuur en laat het op een laag vuur 4 tot 5 uur zachtjes koken tot dat de merg botten volledig zijn leeg gekookt.
- Zeef het geheel en verdeel het in verschillende grootte porties.
De bouillon is zo geconcentreerd dat je bij gebruik hiervan een verhouding kan maken van 1 op 4 bijvoorbeeld 250 ml krachtbouillon plus 750 ml geeft 1 liter bouillon die dan enkel nog wat zout en nodig heeft en dusdanig geschikt is om in korte tijd een heerlijke soep van te maken, ook is het handig om er ijsblokjes van te maken en deze te gebruiken als af-blusbouillon voor sauzen. - De extra merg concentratie zorgt dan juist voor die extra volle smaak.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per pan | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 566 kcal | 28% | 566 kcal |
Vetten | 38 g. | 54% | 38 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 26 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |