Kraak chips
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Chips recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De wortel:
- Schil de wortel met een dunschiller, de boven- en onderkant snijd je eraf.
- Schaaf hem dan boven een kom met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes.
- Strooi de tacokruiden over de wortelplakjes.
- Dan de aardappel:
- Ook schillen.
- Wassen en, boven een andere kom, in dunne plakjes schaven.
- Dep de plakjes droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met .
- Frituren:
- Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient.
- Verhit de tot 170 ºC of tot er witte damp afkomt.
- Leg wat velletjes keukenpapier in een vergiet.
- Doe de plakjes aardappel in een frituurmandje en bak ze in ca. 1,5 minuut goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Bak op die manier ook de plakjes wortel in 2 porties in 2 minuten lichtbruin.
- Da's andere chips! (Lekker met jouw favoriete dipsaus. )
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pommes chips (paprika)430m
-
Recept
Japanse chips425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3 kcal | 0% | 12 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |