Kokos-walnootkoekjes 40 stuks
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Roer het door 300 gram .
- Voeg 60 gram , een snufje , 1 zakje , 125 gram in stukjes, het en eventueel 2-3 eetlepels ijskoud water toe.
- Kneed het deeg eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een glad deg.
- Zet het deeg ca. 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Hak de noten grof.
- Breng de , 200 gram , 200 gram en 2 zakjes aan de kook.
- Roer de noten en de geraspte erdoorheen.
- Laat het geheel ca. 5 minuten afkoelen.
- Vet een bakblik (ca. 35 x 40 cm) in.
- Bestuif het deeg met wat en rol het uit op het bakblik.
- Roer de jam glad en strijk dit over het deeg.
- Verdeel de kokosmassa eroverheen.
- Bak het ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat het op het bakblik ca. 20 minuten afkoelen.
- Snijd de koeken in vierkanten (8 x 8 cm) en snijd de vierkanten diagonaal door.
- Laat de koekjes verder afkoelen.
- Hak de grof en smelt hem au bain marie.
- Dompel de hoeken van de koeken in de gesmolten .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 964 kcal | 48% | 7712 kcal |
Vetten | 77 g. | 110% | 616 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 23% | 496 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 35 g. | 39% | 280 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |