Koffielikeur

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingredienten in een glazen fles en zit dit op een donkere plek.
  2. Laat het minstens 6 weken staan en schud zo'n 1x per week.
  3. De koffie bonen de lossen vanzelf op.
  4. Schud de fles voorzichtig om.
  5. Na 6 weken is de likeur klaar.
  6. Maar hoe langer hij staat hoe zachter (lekkerder vind ik) hij wordt.
  7. De likeur kan in of bij de koffie gedronken worden.
  8. Maar smaakt ook als "borreltje" prima.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Koffielikeur

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Koffielikeur
VariatieAantalGang
Koffielikeur3Koffie
Slagroomijs met koffielikeur1Nagerechten
Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Koffielikeur heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET

Ik maak 'm zelf altijd met bruine rum. vinden we 'm zachter van smaak.
Thea van den Berg 21 juli 2014
Laat eens wat cacao (20 á 30 gram) meetrekken. Later voorzichtig afgieten het is daardoor voller van smaak.
Gerard 14 december 2013
Heb hem vandaag gemaakt en nu is het wachten geblazen. Maar weet bijna zeker dat wordt lekker!
Mirella 9 december 2013
Ik heb hem al eerder eens zo gemaakt! HEERLIJK! Ook leuk om cadeau te geven.
Renske 2 oktober 2012
Gister bij een likeur workshop geweest. Iemand zei dit is ff googlen ... nou ik ga hem van de week lekker maken, klinkt lekker zeg!
Jolanda 1 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
31 kcal
1%124 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%28 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koffielikeur