Ingrediënten

+ -
print

Recept is berekend voor twee gelijke knoedels:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak van de , en een zuurdesem en laat hem rijzen.

    Zeef intussen de in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet het zuurdesem in.
  2. Voeg toe de rest van de en en maak hiervan een stevig deeg.
  3. Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur onder de plasticfolie rijzen.

    Doe het deeg na het rijzen op het werkblad en kneed hem een beetje.
  4. Snijd in twee stukken en vorm van elk stuk een knoedel.
  5. Laat de knoedels nog 20 minuten op het werkblad rijzen.
  6. Doe het water in de pot en doe hier een stoomnet in.
  7. Wrijf het stoomnet met 1 eetlepel zodat de knoedels niet aan de bodem van het stoomnet zullen plakken.

    Leg de eerste knoedel op het stoomnet, doe de deksel erop en laat 15 minuten op een matig vuur stomen.
  8. Na het stomen laat de knoedel op een ingevet rooster afkoelen.
  9. Herhaal de procedure nu met de tweede knoedel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Knoedel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knoedel
VariatieAantalGang
Hartige knoedel1Bijgerechten
Kwark-kokosknoedels met frambozensaus1Nagerechten
Woknoedels met gember, groenten en kip1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Knoedel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuk maar er mag meer info
Fgdf 1 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%2136 kcal
Vetten
3 g.
5%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knoedel