Knapperige kip
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
- Bereiden
- Kookboek van Claraadrienne
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Doe de kippenpootjes in een ruime pan en giet er zoveel water bij dat ze net onder staan.
Doe hierbij de knoflook, tijm en een snuifje zout.
Breng aan de kook en pocheer de kip zachtjes in 10 tot 15 minuutjes.
Neem van het vuur en laat dit de kip nog 30 minuten afkoelen in de bouillon.
Meng in een kom: - bloem, selderijzout, cayennepeper en piment.
In een andere kom: - de .
Haal de kip uit de bouillon (bouillon niet weggooien, kan nog gebruikt worden om soep te maken bv)en dep droog met wat keukenpapier.
Frituurpan opwarmen tot 180 gr C.
Wentel de kip eerst in de en daarna door de .
Frituur deze in de olie gedurende ca 5 minuutjes, tot ze goudbruin en knapperig zijn. - Laat uitlekken op keukenpapier.
Ook lekker om te maken
Variaties op Knapperige kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Knapperige kipfilet met aardappelsalade | 1 | Gevogelte |
Knapperige kip | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- karnemelk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in selderijzout
- karnemelk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 193 kcal | 9% | 1544 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |