Kippenbouillon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de verse karkassen 30 minuten op 175⁰C in de oven. (Dan smaakt het lekkerder).
  2. Doe de geroosterde karkassen in een soeppan of slow cooker gevuld met 2 liter , doe hier 1 eetlepel bij en laat dit 20-30 min staan. (Het zuur maakt de voedingsstoffen in de botten makkelijker beschikbaar) Hak de groente in grove stukken en doe deze ook in de pan of slow cooker.
    (Je kunt er ook voor kiezen de soepgroenten het laatste half uur mee te koken zodat ze lekker knapperig blijven snijd dan de soepgroenten minder grof!)
    Voeg naar smaak en toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet het op een laag pitje, zodra het goed aan de kook is.
  4. Schep het schuim af wat boven komt drijven de eerste paar uur.
  5. Een beetje vet mag er gerust op blijven zitten, dit is lekker en gezond.
  6. Laat de soep 18-24 uur uur op een laag pitje of bij voorkeur een sudderplaatje staan trekken.
  7. Of laat op stand low in de slow cooker 18-24 uur trekken Proef een enkele keer of het toevoegen van extra en nodig is.
  8. Voeg het laatste half uur de peterselie toe.
  9. Haal de pan van het vuur en laat het wat afkoelen.
  10. Giet de bouillon door een vergiet Verdeel de bouillon over een aantal potten.
  11. Deze kun je gekoeld vijf dagen bewaren of invriezen voor later gebruik.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kippenbouillon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenbouillon
VariatieAantalGang
Kippenbouillon2Soepen
Sajoer oyong (kippenbouillon met visballetjes)1Soepen
Spitskool in kippenbouillon met rookworst en spekjes1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij en selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%80 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenbouillon