Kipglaasje met grapefruit
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Breng de in de bouillon aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de ca. 10 minuten. - Laat de in de bouillon afkoelen.
Verdeel de in stukjes. - Schil de en snijd de partjes tussen de vliezen uit maar vang het sap op.
Klop een dressing van de en de , het opgevangen grapefruitsap, de en zout en peper naar smaak.
Leg de of waterkers in 4 coupes of glazen.
Verdeel er de met de , de en de over.
Schep er een lepel dressing over en serveer met het .
Ook lekker om te maken
Variaties op Kipglaasje met grapefruit
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kipglaasje met grapefruit | 1 | Amuses |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon, mayonaise, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- grapefruit past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon, mayonaise, stokbrood
- kippenbouillon, mayonaise, kwark, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- stokbrood kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon, mayonaise, stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 280 kcal | 14% | 1120 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |