Kipfilet met kerrie
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Claraadrienne
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Leg de op een schotel en besprenkel met een gedeelte van het citroensap, laat op een koele plaats 1,5 uur intrekken.
Indien gewenst kan je de eerst in hapklare stukjes snijden.
Snij de in schijfjes.
Snipper de .
Schil de en snij in ringen.
Plet of snipper het .
Vermeng de met de .
Verwarm in een brede kookpan de en/of boter en laat de glazig worden.
Voeg dan de en de knoflook toe. - Laat zachtjes tot moes koken.
Bestrooi met 1 el / en laat even stoven.
Leng al roerend aan met de bouillon daarna met de en een klein beetje citroensap.
Deksel op de pan en ca 10 min. - laten sudderen.
Intussen de bakken tot ze lichtbruin zijn. - Kruiden met en .
- Dan de stukken vlees in de saus laat nog 20 min.
- gaar stoven.
Stoof de met een weinig citroensap, en in wat boter ca 5 a 10 minuutjes.
Voeg deze toe aan het vlees ca de laatste 5 minuten van het stoven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1065 kcal | 53% | 4260 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |