Kipburgers met chili-yoghurtsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kipburgers:

Voor de flensjes:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kipburgers:
  2. Meng alle ingredienten door elkaar en kneed ze met de hand om alles goed te vermengen.
  3. Dek het vlees af en zet het 20 minuten in de koelkast.
  4. Maak met natte handen kleine platte koekjes met een diameter van ca. 2,5 cm.
  5. Leg de koekjes op een platte schaal en zet deze tot gebruik in de koelkast.
  6. Maak het beslag voor de flensjes.
  7. Zeef de , het en het boven een kom.
  8. Vermeng de basilicum, en en klop het door het beslag.
  9. maak een kuiltje in het midden van de en giet het melkmengsel erin.
  10. Roer totdat er een egaal beslag ontstaat.
  11. Dek het beslag af en zet deze 20 minuten opzij.
  12. Verwarm de BBQ totdat deze heet is en vet het rooster in met olie.
  13. Besprenkel de koekjes met een beetje olie en leg ze op het rooster.
  14. Grill de koekjes 2 minuten aan elke kant.
  15. Bak tegelijkertijd de flensjes.
  16. Giet 50 mililiter van het beslag op de ingevette hotplate.
  17. Bak de flensjes totdat er belletjes op het oppervlak verschijnen en de onderkant bruin is.
  18. Keer de flensjes om en bak totdat ze bruin zijn.
  19. Leg de flensjes op een schone theedoek en dek ze af om warm te houden.
  20. Leg op elk bord een flensje, leg hierop 3 vleeskoekjes en maak af met een schepje chili-yoghurtsaus.
  21. Serveer met salade en de overige flensjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
201 kcal
10%804 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipburgers met chili-yoghurtsaus