Kip pirozhki
- Herkomst Bulgarije
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van eelco
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Ondooi alvast het .
- Maak het kippenvlees fijn met de keukenmachine.
- Verwarm 30 gram en fruit hierin de uien.
- Voeg de droog gekookte , de knoflook en de fijngemalen toe en warm alles onder regelmatig omscheppen goed door.
- Doe het mengel in een kom en roer de peterselie er door heen.
- Splits het en schep de dooier met een paar eetlepels water door het mengsel totdat het smeuig maar toch stevig is.
- Maak het pikant op smaak met peper en .
- Bestrijk de bakplaat met de rest van de .
- Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en 2 druppels .
- Bestrijk de bakplaat met de rest van de .
- Bestrooi het aanrecht met een dun laagje .
- Verdeel het pikante mengsel over de bladerdeegplakjes en vouw ze dubbel.
- Druk de randjes met een vork op elkaar.
- Leg de deegpakketjes met een pannekoekmes op de bakplaat op enige afstand van elkaar en bestijk het deeg met het eiwit.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven van 210 graden C.
- Laat ze mooi bruin worden en door en door warm worden in ongeveer 20 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hartige broodtaart met kip41u5m
-
Recept
Kip pastei42u
-
Recept
Kip in römertopf41u30m
-
Recept
Kip Tajine41u
-
Recept
Kip met gepofte groenten41u15m
-
Recept
Kip-courgetteschotel455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg, sojasaus, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Kip pirozhki heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 854 kcal | 42% | 3416 kcal |
Vetten | 46 g. | 65% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 90 g. | 34% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |