Kaiserschmarrn
- Herkomst Oostenrijk
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van henk46
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Bereiding:
Wel en was de rozijnen in warm water, dep ze droog en druppel de rum er over.
Splits de eieren.
Meng de melk met de suiker en de eierdooiers en vorm er met de bloem een gladdun vloeibaar beslag van.
Klop de eiwitten met wat zout stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Schenk het beslag in de pan en laat even bakken.
Strooi er de rozijnen over.
Keer de pannenkoek zodra de onderkant stevig is en bak hem op een matig vuur gaar.
Trek hem daarbij in kleine stukjes.
Draai het vuur dan uit en laat de kaiserschmarrn korte tijd uitdampen.
Doe de kaiserschmarrn op een voorverwarmde schaal en serveer hem met appelmoes als bijgerecht.
Ps:
Voor de alcohol van de rum hoeft u niet bang te zijn want die verdampt door de warmte.
En als u het eenmaal maakt dan keert het steeds terug op het verlanglijstje van de kinderen en ook de ouderen smullen graag mee.
prettige smulparty gewenst
Ook lekker om te maken
Variaties op Kaiserschmarrn
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaiserschmarrn | 2 | Hapjes |
Kaiserschmarrn met appel-wijncompote | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 397 kcal | 19% | 1588 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 40 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |