Kaasbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Smelt 25 gram in een pan en fruit de kerrie even.
  3. Roer de erdoor en voeg al roerende de toe.
  4. Blijf roeren tot een dikke saus ontstaat en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de erdoor.
  6. Laat de saus afkoelen.
  7. Laat het ontdooien Ontvel de , verwijder vocht en zaad en snijd in kleine blokjes.
  8. Snijd de in kleine ringetjes.
  9. Schep de en door de saus.
  10. Halveer de plakjes en snijd de helft van de plakjes over de breedte elke cm in.
  11. Schep het kaasmengsel op de niet ingesneden plakjes deeg.
  12. Houd 1 cm van de rand rondom vrij.
  13. Smelt de rest van de en bestrijk de randen van het deeg hiermee.
  14. Leg de ingesneden deegplakjes erop en druk de randen goed aan.
  15. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplat en bestrijk ze met de gesmolten .
  16. Strooi er nog wat en of over.
25
25
25

Variaties op Kaasbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaasbroodjes
VariatieAantalGang
Gevulde kaasbroodjes1Hartige taarten
Kaasbroodjes1Broodgerechten
Tomatensoep met kaasbroodjes1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kaas, bladerdeeg, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas en oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kaasbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Hi there, any chance you could translate this recipe to English please? Would help a lot as I fell in love with these on my trip to Holland :-) thank you xx
Lorraine 6 oktober 2015
Ik verbaas me erover dat er boter word gebruikt om de broodjes dicht te vouwen, omdat water ook gebruikt kan worden, voor de bovenkant voldoen eieren ook prima.
Koopman 24 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
277 kcal
13%1108 kcal
Vetten
52 g.
74%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaasbroodjes