Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de Jakobsschelpen ,de "noix de Saint Jacques" in een schaal met de en laat ze rustig in ca. 4 uur ontdooien.
  2. Plet de met het lemmet van het keukenmes en laat ze even rusten.
  3. Maak de salade schoon en sla het water er goed uit.
  4. Scheur de bladen in kleine stukjes.
  5. Snijd de lente uitjes in kleine ringen.
  6. Doe de groene delen van de uitjes in de salade en houd de rest apart.
  7. Neem 2 en snijd deze zeer fijn.
  8. Voeg ze bij de salade.
  9. Maak een dressing van 1 deel wijnazijn en 2 delen .
  10. Snijd de rest van de knoflook zeer fijn en doe dit bij de dressing.
  11. Tot slot een mespunt .
  12. Meng de dressing nu tot hij glad en wat dik wordt.
  13. Doe er tot slot wat zwarte uit de molen over.
  14. Zet de dressing even op zij.
  15. Haal de Jakobsschelpen uit de en dep ze met keukenpapier droog.
  16. Voorzichtig dat de harten niet kapot gaan.
  17. Doe de in een koekenpan.
  18. Voeg de rest van de uitjes bij de en bak deze even aan.
  19. Doe dan de Jakobsschelpen er bij en bak deze in ca. 4 à 6 minuten per kant bruin.
  20. Glaceer ze daarna met de magere .
  21. Sla de dressing nog even door en voeg hem dan bij de salade.
  22. Verdeel de salade over de borden en verdeel vervolgens de Jakobsschelpen over de salade.
  23. Op smaak maken met wat en .
  24. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
268 kcal
13%1072 kcal
Vetten
83 g.
118%332 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jakobsschelp op salade