Irish Coffee Taart
- Herkomst Ierland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van c4th
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten erdoor.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 centimeter).
- Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
- Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
- Week de enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.
- Los eerst de uitgeknepen in de hete op en dan 50 gram van de .
- Voeg de toe en laat het mengsel afkoelen.
- Klop 1½ deciliter met twee eetlepels lobbig.
- Klop de met een mixer glad.
- Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
- Klop het koffiemengsel erdoor en laat het mengsel lobbig worden.
- Spatel de geslagen erdoor.
- Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Laat de taart in de koelkast in circa 3 uur opstijven.
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Klop de rest van de met 1 volle eetlepel stijf en spuit toeven op de taart.
- Versier elke toef me teen moccaboon of chocolaatje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, monchou
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, whisky
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Irish Coffee Taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1587 kcal | 79% | 1587 kcal |
Vetten | 172 g. | 245% | 172 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 7 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 100 g. | 111% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |