Hazelnootpasta
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van wendy51
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Indien verse maal ze dan in de keukenmachine tot een bijna gladde pasta.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de even 8 minuten roosteren op een bakplaat.
- Laat de noten even iets afkoelen en maal ze dan in de keukenmachine tot een bijna gladde pasta.
- Smelt de samen met de en de gecondenseerde voorzichtig in een pan.
- Roer het glad en voeg toe aan de hazelnootpasta.
- Voeg een snuf toe en maal het geheel goed door in de machine.
- Voeg het hete toe tot het een dikke smeerbare consistentie heeft.
Schep de chocoladepasta in schone steriele potten en draai de deksels erop.
Op een koele plek is dit zeker 2 weken houdbaar.
Gecondenseerde is in blikjes van ong. 300 ml verkrijgbaar in de supermarkt. - Volgens mij staan ze in elke supermarkt op een andere plek, bij onze AH staat de gecondenseerde bij de kokosmelk etc.
Variaties op Hazelnootpasta
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazelnootpastabeignets met likeur | 1 | Speciale gelegenheden |
Crème brûlée met hazelnootpasta | 1 | Nagerechten |
Appelpannenkoekjes met hazelnootpasta | 1 | Kinderen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 795 kcal | 39% | 3180 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |