Hamburger
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de in een kom een kneed er de en het onder.
Vorm hiervan 8 hamburgerschijven van elk ca. 110 gr. - Doe dit met de hand of gebruik een dresseerring van ca. 10 cm doorsnede; druk de goed aan voordat je hem uit de ring drukt.
Vet een koekenpan in met een beetje en bak de hamburgers aan elke kant in ca. 3 à 4 minuten af. - Leg na het keren een plakje Cheddar smeltkaas op elke schijf en plaats de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten door de bovenwarmte.
- Laat wel een flinke kier open zodat de stoom kan ontsnappen.
Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze 5 minuten in ’n voorverwarmde oven op 180ºC.
Als je ze niet te droog wilt hebben besproei je ze vooraf alzijdig met wat water.
Houd je net wel van droog dan kun je ze ook even onder de grill voorverwarmen.
Doe dit eventueel in 2 partijen als je de hamburgers niet allemaal tegelijk wilt opdienen.
Snijd de in ringen en bak die ondertussen in een beetje tot ze glazig en gekarameliseerd zijn.
Leg een half broodje op een voorverwarmd bord. - Besmeer dat licht met .
- Drapeer hier enkele blaadjes op.
- Leg hierop een hamburgerschijf met de kaas aan de bovenzijde.
Strooi daar wat gebakken ui op. - Vervolgens een eetlepel tartaarsaus, weer een blaadje en een plakje tomaat.
- Besmeer de bovenste helft van het broodje licht met en druk dit boven op de hamburger.
Garneer het bord met nog wat , enkel plakjes tomaat en 1 of 2 . - Besprenkel dit met enkele druppels witte .
Variaties op Hamburger
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hamburger | 4 | Lunchgerechten |
Broodje hamburger | 3 | Lunchgerechten |
Hamburger speciaal | 2 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en ketchup
- ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- ketchup kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 424 kcal | 21% | 1696 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |