Glutenvrij brood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van witolama
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom, met een spatel goed door elkaar mengen en leg er een natte(schone) theedoek overheen.
Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
Vet het bakblik (25 > 30 cm) goed in.
Kneed het deeg nogmaals licht en doe het deeg in het bakblik.
Laat het nogmaals een ½ uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 200°.
Schuif het brood in het midden van de oven en bak het op 180º in 35 á 45 min gaar.
Haal het brood uit het blik en tik even op de korst om te controleren of het goed gaar is. - Laat het brood afkoelen op een rooster.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeren volkoren brood43u
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Paleo sinaasappel/cranberrymix brood435m
-
Recept
Focaccia (Italiaans brood)41u30m
-
Recept
Donkerbruin brood uit de broodbakmachine42u30m
-
Recept
Brood41u55m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brood | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2689 kcal | 134% | 2689 kcal |
Vetten | 34 g. | 49% | 34 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 531 g. | 204% | 531 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |