Glutenvrij bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef het boven een kom.
  2. Snijd met twee messen in kleine stukjes.
  3. Voeg het en de aan het mengsel toe.
  4. Meng met een mes alle ingrediënten tot een samenhangend geheel ontstaat.
    Leg het deeg in de vorm van een bal op een bord, dek het af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
    Bestuif het werkblad met wat .
  5. Rol het deeg na 1 uur uit tot een lap met een dikte van plm. 0,5 cm.
  6. Vouw het deeg in drieën, zowel in de lengte als in de breedte.
  7. Draai het deeg een kwartslag, rol het weer losjes uit en vouw het weer op.
  8. Doe dit drie keer.
  9. Zorg dat het deeg, tijdens het uitrollen niet gaat plakken, bestuif het regelmatig met wat .
  10. Het uitrollen moet losjes gebeuren, dus niet te hard aandrukken.
  11. Leg het weer in de koelkast.
  12. Herhaal de bewerking nog twee keer met tussenpozen van minstens 1 uur.
  13. Na de laatste bewerking is het bladerdeeg klaar voor gebruik.
    Snijd de bladerdeeg in stukken, naargelang het gebruik, lag er plastic huishoudfolie tussen en bewaar het in de diepvries tot gebruik.

    Glutenvrij bladerdeeg is bij sommige winkels wel te koop, maar is meestal klein van stuk en duur.
  14. Als je zelf maakt kun je de grootte aanpassen aan het gerecht waarvoor je het maakt.
    Bladerdeeg is te gebruiken voor appelbollen, sauzijzenbroodjes, en Pasteibakjes.
  15. Voor deze laatste volgt binnenkort van mij het recept.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Glutenvrij bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6.7 / 10 in 3 recensies
RESET

De allergeen-informatie bij dit recept is fout, dit is GEEN glutenvrij bladerdeeg. Spelt bevat namelijk gluten !
Claudia 20 december 2017
Zelfs 100%spelt is NIET glutenvrij
Marjolijn Meerts 10 maart 2017
Spelt is NIET glutenvrij!
Tineke 25 december 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
462 kcal
23%1848 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Glutenvrij bladerdeeg