Gepocheerde eieren in wijnsaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de en hak ze fijn.
- Kook ze in gedurende 20 tot 25 minuten tot ze zacht worden.
- Let wel, ze mogen niet kleuren.
- Lat ze uitdruipen in een zeef en houd ze apart.
- Schenk de in een middelgrote pan en breng ze aan de kook.
- Haal de pan van het vuur zodra de kookt.
- Houd een brandende lucifer boven de pan zodat de alcohol verbrandt.
- Zet de pan weer op het vuur en kook de tot de helft in.
- Hak de en voeg ze bij de .
- Laat de nog eens voor de helft inkoken.
- Het moet een siroopachtige vloeistof worden.
- Schil en was de en kook ze 30 minuten in water waaraan wat is toegevoegd.
- Giet ze af en laat ze uitdruppen.
- Maak ze fijn met een mixer.
- Voeg de er langzaam bij en meng alles met een spatel.
- Voeg er al kloppend met een vork 50 gram aan toe.
- Haal de saus door een fijne zeef en zet ze apart.
- Bak de spekreepjes met gedurende 5 minuten en laat ze vervolgens op absorberend papier uitlekken.
- Breng twee pannen met water aan de kook.
- Voeg aan een ervan de azijn toe en breng het aan de kook.
- Breek de verse een voor een voorzichtig in een schaaltje.
- Schenk de voorzichtig een voor een in het midden van de pan water met azijn.
- Draai het vuur lager en laat de drie minuten koken (het eiwit moet gestold zijn, maar het eigeel moet vloeibaar blijven).
- Haal de voorzichtig uit de pan.
- Doe de vervolgens met behulp van een schuimspaan in de andere pan en leg ze vervolgens op absorberend papier.
- Schep de saus in vier diepe warme borden.
- Verdeel de in het midden over de vier borden.
- Leg op ieder bord twee en ernaast enkele spekreepjes en bestrooi het geheel met de gehakte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 368 kcal | 18% | 1472 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |