Gemberbier
- Herkomst Nepal
- Categorie Dranken
Bijpassend: snacks - Bereiden
- Kookboek van mverhage
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Zorg dat de fles goed schoon is voordat je ingredienten toevoegt.
Schenk de suiker en gist in de fles. - Schud om te mengen.
Meng de met de citroensap en . - Voeg meer toe als je er van houdt.
Schenk het mengsel in de fles.
Vul de fles ongeveer half met water.
Doe de dop erop en schud totdat de suiker opgelost is.
Vul de fles verder met water. - Laat wat ruimte aan de bovenkant voor het uitzettende gas.
Doe de dop erop en zet de fles op een warme plaats voor 48 uur.
Controleer om te zien op de fles moeilijk in te knijpen is. - Als de fles hard is is het klaar.
- Als de fles niet helemaal hard is zet het dan nog 24 uur weg of totdat het nodig is.
Zet de fles in de koelkast voor een paar uur. - Dit zorgt ervoor dat de gist stopt met werken.
Schenk het mengsel door een zeef om de resten en citroenpitjes te verwijderen.
Serveer op een warme zomer dag.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 940 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |