Gehaktrolletjes in rode kool
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van warry
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de koolbladeren los en blancheer ze 5 minuten in water met een scheut azijn.
- Laat ze afkoelen en snij de harde kernen eruit.
Neem 2 eetlepels en fruit hierin de gesnipperde , de in kleien blokjes gesneden , en de . - Voeg de helft van de toe (fijn gesneden) en roerbak ze enkele minuten en laat het mengsel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kneed het met de , het en de gehaktkruiden.
- Meng hier het afgekoelde mengsel van de enz.
- door.
- Verdeel het in 8 gelijke rolletjes.
- Leg de koolbladeren op een schoon werkblad en rol hierin de rolletjes .
- Eerst de zijkanten naar binnen vouwen en daarna oprollen.
- Vet een ovenschaal met deksel (alu-folie kan ook) in met 1 eetlepel en leg daarin de rolletjes met de naad naar beneden en bak de rolletjes in de oven in 30 minuten gaar.
Doe de bouillon in een pan met de crème fraiche en laat dit even inkoken. - Eventueel op smaak brengen met wat zout.
- Bak de rest van de en verdeel ze over de rolletjes .
- Bestrooi het geheel met de fijngehakte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en runderbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 479 kcal | 23% | 1916 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |