Gehaktballetjes uit de wok
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Doe de gehakt in een kom.
- Neem een halve , verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn.
- Voeg de met de gepelde en gesnipperde , de fijngehakte en de sambal toe aan het vlees en kneed het tot een gladde massa.
- Voeg de , de en de toe en meng alles.
- Breng het op smaak met zout en uit de molen.
- Dan binden met .
- Draai er ballen van deze massa.
- Verhit de sesamolie in de wok en bak hierin de gehaktballetjes.
- Haal ze uit de wok en houd deze warm.
- Maak de lente uitjes, de en de schoon.
- Vervolgens snijden in beetklare stukken.
- Bak al roerend dit in het overgebleven braadvet.
- Blus met witte .
- Voeg de , de , de hosinsaus en de toe en kook de groenten beet gaar.
- Voeg de gehaktballetjes toe en breng het geheel op smaak met wat royaal zout en .
- Bind het gerecht met een papje van .
- Server de gehakballetjes direct, indien bestrooien met de partjes en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en groentebouillon
- sambal oelek, paneermeel, wijn, groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, wijn, groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, groentebouillon, kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en kruiden
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 559 kcal | 27% | 2236 kcal |
Vetten | 84 g. | 121% | 336 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 59 g. | 22% | 236 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |