Gehaktballetjes met cantharellensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook de 20-25 minuten, laat schrikken onder koud stromend water en schil hem.
  2. Pureer de warme met de aardappelpers.
  3. Pel en snipper de .
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
  5. Gruit er de helft van de ui in.
  6. Laat de en de ui afkoelen.
    Was de , schud hem droog en hak hem fijn.
  7. Kneed de , het gehakt, de aardappelpuree, de ui, het , 5 eetlepels , het en 1 theelepel door elkaar.
  8. Maak met vochtige hand circa 20 balletjes van het gehakt.
  9. Zet circa 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  10. Was intussen de kort en laat ze goed uitlekken.
  11. Maak de schoon en snijd ze in dunne ringen.
    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan.
  12. Bak er de gehaktballetjes 8-10 minuten rondom in.
  13. Neem uit de pan en houd warm.
  14. Bak de en de overige ui in het bakvet.
    Bestrooi met de en bak kort mee.
  15. Voeg het bouillonblokje, 300 ml water en 250 ml toe, breng aan de kook en kook circa 5 minuten op laag vuur.
  16. Breng op smaak met en .
    Verhit de in een pan.
  17. Fruit er de lente-ui en de circa 5 minuten in.
  18. Verdeel de -lente-ui samen met de gehaktballetje en de saus over de borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • paneermeel en groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel, groentebouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
349 kcal
17%1396 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktballetjes met cantharellensaus