Garnalensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de en snipper ze fijn.
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Snijd de in maantjes.
  4. Pel de garnalen en bewaar het afval voor de bouillon.
  5. Verhit de in een soeppan, voeg het afval toe en bak het al roerend bruin.
  6. Temper het vuur, voeg de met en toe.
  7. Fruit het geheel in 10 minuten zacht.
  8. Voeg het met , en bouquet garni toe.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel afgedekt 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  10. Schenk de soep in een schone soeppan door een zeef.
  11. Verhit de op matig vuur en voeg al roerend de toe.
  12. Bak de lichtbruin.
  13. Voeg de met de helft van de bouillon al roerend toe.
  14. Roer het geheel glad en voeg de rest van de bouillon met toe.
  15. Laat de soep op laag vuur 5 minuten pruttelen.
  16. Voeg de met al roerend toe.
  17. Verwarm de soep en serveer hem met .
25
25
25

Variaties op Garnalensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Garnalensoep
VariatieAantalGang
Cileupe udeng (licht zure garnalensoep)1Groentegerechten
Thaise garnalensoep1Soepen
Tom Yam Koong (Thaise garnalensoep)1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%1032 kcal
Vetten
4 g.
7%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalensoep