Gado Gado
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van kittigstekitty
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Dop de speziebonen maak ze vrij van oneffenheden en snijd ze daarna doormidden.
Neem een groentenpan en kook de in ruim met gaar.
Voeg aan het einde van de kooktijd de tauge toe en laat deze voor 1 a 2 min. - meekoken totdat deze beetgaar is.
Kneus en snijd de klein en fijn. (apart bewaren)
Bak een handje 's in een koekenpan goudbruin en stamp ze daarna fijn in een vijzel. (apart bewaren)
Vul een pannetje met (voeg wat toe bij het koken dan breken de minder snel) voor de en haal ze eruit als ze hard gekookt zijn, verder laten afkoelen met behulp van koud .
Doe de geschild in een diep bord en prak ze helemaal
fijn met een vork. (apart bewaren)
Kook in een halve pan drie boillionblokjes. (apart bewaren)
Neem een steelpannetje en vul deze met een laagje zet het op het vuur doe dan vier grote eetlepels in het kokende en blijf roeren todat het een smeuige saus wordt. - Voeg hierna ongeveer
een kopje toe en een flinke scheut ,blijf weer roeren.
Laat het geheel rustig op een laag pitje doorkoken, voeg de bruine toe en fijngesneden en gekneusde met het knoflook poeder.
Als het geheel klonterig wordt voeg je al roerende scheutjes met boullion toe totdat het geheel weer een mooie gladde saus is.
Voeg een eetlepel sambal toe en blijf nog even doorroeren op het laagste pitje. - Houd het warm en voeg boullion toe zonodig, wees hiermee niet te zuinig. (apart bewaren en warmhouden).
Doe de en tauge op een bord samen met de witte met deze groenten bovenop.
Doe de pindasaus weelderig over de met tauge en vervolgens garneren de geprakte er over en daarna wat van de 's uit de vijzel.
Direkt opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gado gado speciaal440m
-
Recept
Gado Gado435m
-
Recept
Gado Gado bij gehaalde nasi of bami430m
-
Recept
Gado-Gado (2)435m
Variaties op Gado Gado
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gado Gado | 5 | Rijstgerechten |
Gado gado met rijst | 1 | Roerbakgerechten |
Ikan gado gado (gekookte makreel met groenten) | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- bouillonblokjes en sambal badjak kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas en pinda
- pindakaas, bouillonblokjes, sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en bouillonblokjes
- ketjap manis, bouillonblokjes, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes en koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in koffiemelk
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pindakaas, bouillonblokjes, koffiemelk kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 344 kcal | 17% | 1376 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |