Bekleed een bakplaat (ca. 35 x 40 cm) met bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Klop met de mixer de met 4 eetlepels lauwwarm water.
Voeg daarbij geleidelijk 150 gram toe en klop het geheel in ca. 8 minuten tot een dik schuimig mengsel.
Zeef de en het boven het eimengsel en spatel het er doorheen.
Strijk het beslag op de bakplaat en bak 10-12 minuten in de oven.
Strooi 2 eetlepels op een schone theedoek en stort de cake hierop.
Trek het bakpapier er voorzichtig af en laat de cake afkoelen.
Leg op de lange kant 7 biscuitjes dicht naast elkaar.
Snijd na het vierde biscuitje de cakebodem door (zo is hij gemakkelijk te bereiden).
Haal de biscuitjes van de cake af en leg de 2 cakebodems op 2 grote borden.
Breng de met 500 milliliter water aan de kook.
Roer het glad met 250 milliliter koud water en roer het mengsel door de siroop.
Breng al roerende opnieuw aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.
Neem het mengsel van het vuur en spatel de bevroren erdoor.
Strijk het mengsel direct op de cakebodems en laat minimaal 1 uur afkoelen.
Klop 500 milliliter slagroom(700 milliliter) met 5 eetlepels suiker(150 gram) stijf en voeg daarbij geleidelijk de slagroomversteviger(2 zakjes) toe.
Roer de mascarpone(400 gram) er doorheen.
Strijk de room op het frambozenmengsel.
Leg de biscuitjes dicht tegen elkaar erop.
Zet de taart 1 nacht in de koelkast.
Maak de verse frambozen(125 gram)(750 gram) schoon.
Snijd de taart langs de biscuitjes in gelijke stukken.
Klop 200 milliliter slagroom(700 milliliter) met de vanillesuiker(1 zakje) stijf.
Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond met slagroom(700 milliliter) en spuit toefjes op het gebak.
Garneer met de frambozen(125 gram)(750 gram) en bestuif met poedersuiker(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en biscuits
Suiker
suiker, frambozen, frambozen, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
slagroom en mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Frambozen-biscuitjes taart voor buffet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Hemels lekkere taart! Perfecte combinatie. Vooral de biscuits maken het af. Het is alleen wel lastig om het 'strak' eruit te laten zien. Misschien was mijn vulling daar nog te zacht voor? Echt een eno... Lees reactie
Susanna 16 november 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.