Flensjes met champignonragout

Ingrediënten

+ -
print

Voor de flensjes:

Voor de champignonragout:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het flensjesbeslag door elkaar en giet het eventueel door een zeef.
  2. Laat het beslag dan 30 minuten rusten.
    Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag en smelt hierin de (25 gram)
    Schep een lepel van het beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem.
    Bak het beslag ca. 1 minuut.
  3. Keer het flensje dan om en bak nog 30 seconden. (let op!!
  4. Het flensje mag niet verkleuren).
    Bak op deze manier 4 flensjes en laat afkoelen.
    Maak de schoon en snijd ze in blokjes.
    Smelt 50 gram in een koekenpan en fruit hierin de , voeg de champignonblokjes en de toe en laat al roerend 2 minuten zachtjes garen.
  5. Blus het geheel af met witte wijn en voeg dan de toe .
  6. Laat de ragout 10 minuten sudderen.
    Voeg en naar smaak toe en laat afkoelen.
    Leg de flensjes op het werkvlak en schep in het midden een flinke lepel champignonragout.
  7. Dompel de bieslook kort in heet water en gebruik de sprietjes om de flensjes als buideltjes vast te binden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flensjes met champignonragout