Los de op in het lauwe en voeg daar een mespuntje aan toe.
Zet 10 minuten terzijde zodat je kunt zien of de gistcellen zich beginnen te vermeerderen.
Dit zie je aan het schuim dat erop komt te staan.
Gebeurt dit niet dan is de niet meer goed en moet je hem vervangen.
Voeg het toe aan de bloem en maak hier een bergje van op je werkblad.
Maak in het midden een kuiltje en doe daar geleidelijk de giststarter.
Meng beetje bij beetje de bloem onder het gistpapje totdat je een kneedbaar deeg(1 stuk) hebt.
Voeg nu de zachte maar niet vloeibare boter(10 gram) beetje bij beetje toe.
Kneed goed door en maak er een gladde bal van.
Bestrooi hem desnoods met wat bloem zodat hij niet aan je handen blijft plakken.
Druk de deegbal iets plat en leg hem in een kommetje waar je eerst wat bloem in hebt gestrooid tegen het plakken.
Dek dit kommetje af met een vochtige doek en zet het ongeveer 1 uur weg op een warme plaats om te laten rijzen tot ongeveer dubbele hoeveelheid.
Je kunt dit eventueel in de tot 35º C voorverwarmde oven doen.
Verwarm daarna de oven voor tot 250º C.
Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg(1 stuk) na het rijzen nog enkele minuten door.
Het deeg(1 stuk) moet niet meer blijven plakken, desnoods voeg je nog een beetje bloem toe.
Rol het deeg(1 stuk) vervolgens uit tot een dunne plak van enkele millimeters dikte en leg dit in een ingevette, rechthoekige bakvorm of pizzavorm.
Vouw de rand rondom een beetje om zodat die een dijkje vormt voor de aan te brengen vulling.
Het deeg(1 stuk) hoeft hierbij niet aan te sluiten op de rand van de bakvorm maar mag gerust wat kleiner zijn.
Snijd het spek(100 gram) in stukjes en houd het apart.
Snijd de ui(100 gram) in dunne ringen en bak die in een beetje boter(10 gram) of olie glazig.
Houd het vuur laag en bak de ui(100 gram) alleen maar glazig en zeker niet bruin.
Doe de roomkaas(200 gram), de crème fraîche en de eierdooier(0.5) in een kommetje en roer goed onder elkaar.
Breng op smaak met wat zout(2 gram)(0.5 theelepeltjes), versgemalen peper(1 mespuntje) uit de molen en nootmuskaat(1 snufje).
Verdeel dit mengsel over de plak deeg(1 stuk).
Drapeer hier de spekjes en uienringetjes op en druk ze licht in de roomvulling.
Bak de flammkuchen ca. 8 à 9 minuten in de op 250º C voorverwarmde oven.
Als je oven die functie heeft zet hem dan op “grill met hete lucht”.
Let op dat de flammkuchen niet te bruin wordt want dan moet hij eerder uit de oven.
Neem hem uit de oven en laat hem afkoelen tot handwarm.
Haal hem dan uit de bakvorm.
Snijd hem in parten en serveer die als hapje bij een heerlijk glas droge witte wijn of nuttig hem als maaltijd.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en tarwebloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg, boter, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.