Mintens 4 weken voor kerstmis maken. 6 weken is nog beter.
Hak de Franse vruchtjes, citroen- en sinaasappelschilletjes, kalfsniervet en de fijn.
Doe alles in een grote kom samen met , , , , jam en .
Klop in een andere kom de met een mixer tot ze heel dik zijn.
Klop er dan de , en sherry(0.5 kopjes) door.
Schenk dit mengsel bij de eerste (fruit)massa en roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
Doe de plumpuddingmassa in een beboterde puddingvorm (2,5 a 3 liter inhoud) of in een vuurvaste schaal.
Pak de vorm in een dunne doek.
Maak de doek van boven vast met een touwtje en zet de vorm op een rooster in een grote pan.
Schenk hierin kokend water tot halverwege de vorm.
Sluit de pan met het deksel en laat het water zachtjes koken. (kooktijd 4 uur).
Giet er zonodig wat water bij.
Laat de pudding verpakt in de doek afkoelen.
Bewaar de plumpudding - eventueel nog extra in plastic verpakt- in de koelkast gedurende 4 weken a 6 weken.
Een of twee dagen voor kerstmis de creme maken:
de boter of margarine(150 gram) met de mixer schuimig en licht roeren en dan vanille(2 theelepels)-extract en de poedersuiker(2 kopjes) erdoor kloppen tot een luchtige massa.
Warm de plumpudding voor het serveren op dezelfde manier als waarop u hem heeft gekookt, alleen nu 50 a 60 minuten.
Neem de doek eraf, maak de zijkanten los en keer de pudding op een schotel.
Om te flamberen:
Schep een paar eetlepels cognac(1 stuk)(0.5 kopjes) over de hete pudding.
Verwarm in een soepopscheplepel nog wat cognac(1 stuk)(0.5 kopjes) tot er damp afkomt.
Steek dit in de brand en schenk het over de pudding.
Beng de pudding brandend binnen. (voorzichtig!) En geef er de luchtige vanillecreme bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
Suiker
suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.