Engelse plumpudding

Ingrediënten

+ -
print

Voor de creme:

Om te flamberen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Puddingvorm
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Mintens 4 weken voor kerstmis maken. 6 weken is nog beter.
  2. Hak de Franse vruchtjes, citroen- en sinaasappelschilletjes, kalfsniervet en de fijn.
  3. Doe alles in een grote kom samen met , , , , jam en .
  4. Klop in een andere kom de met een mixer tot ze heel dik zijn.
  5. Klop er dan de , en door.
  6. Schenk dit mengsel bij de eerste (fruit)massa en roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
  7. Doe de plumpuddingmassa in een beboterde puddingvorm (2,5 a 3 liter inhoud) of in een vuurvaste schaal.
  8. Pak de vorm in een dunne doek.
  9. Maak de doek van boven vast met een touwtje en zet de vorm op een rooster in een grote pan.
  10. Schenk hierin kokend water tot halverwege de vorm.
  11. Sluit de pan met het deksel en laat het water zachtjes koken. (kooktijd 4 uur).
  12. Giet er zonodig wat water bij.
  13. Laat de pudding verpakt in de doek afkoelen.
  14. Bewaar de plumpudding - eventueel nog extra in plastic verpakt- in de koelkast gedurende 4 weken a 6 weken.
  15. Een of twee dagen voor kerstmis de creme maken:
  16. de met de mixer schuimig en licht roeren en dan -extract en de erdoor kloppen tot een luchtige massa.
  17. Warm de plumpudding voor het serveren op dezelfde manier als waarop u hem heeft gekookt, alleen nu 50 a 60 minuten.
  18. Neem de doek eraf, maak de zijkanten los en keer de pudding op een schotel.
  19. Om te flamberen:
  20. Schep een paar eetlepels over de hete pudding.
  21. Verwarm in een soepopscheplepel nog wat tot er damp afkomt.
  22. Steek dit in de brand en schenk het over de pudding.
  23. Beng de pudding brandend binnen. (voorzichtig!) En geef er de luchtige vanillecreme bij.
25
25
25

Variaties op Engelse plumpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Engelse plumpudding
VariatieAantalGang
Engelse Plumpudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
313 kcal
15%2504 kcal
Vetten
26 g.
37%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Engelse plumpudding