Irish coffee

Irish coffee

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water. Schep hierin de eetlepel bruine basterdsuiker, voeg dan de whisky toe en giet hierop voorzichtig de hete koffie. Roer door totdat de suiker is opgelost. Klop ondertussen de slagroom halfstijf en voeg poedersuiker toe naar eigen smaak. Vul de rest van het glas voorzichtig met de halfgeklopte slagroom.
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit irish coffee recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (3)

  • Wat denken jullie van de Spanish coffee. In plaats van Irish whisky gaat er nu "Licor 43" in.
    Kees Abrahamse gaf dit recept 5 sterren
  • En met berenburg heet het "Dokkumer kofje" ;-)
    Willem gaf dit recept 5 sterren
  • Leuke aanvulling, die advocaat door de slagroom en dan op de koffie. Ga ik zeker proberen.
    John Br. gaf dit recept 4 sterren

Laat uw reactie achter