De 'nieuwe' Spaghetti Bolognesesaus
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bolognese saus recepten
- Bereiden
- Kookboek van iloon-laza
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Ontvel eerst de en maak ze fijn.
- Dan de en de snijden (zodra dit klaar is, beiden in zilverpapier bewaren, omdat en zeer snel oxideren).
- Verhit een beetje in de pan en doe hier het gehakt in.
- Schep met een spatel steeds om tot het gehakt van kleur omslaat en voeg tegelijk een beetje en iets meer toe.
- Zodra het gehakt van kleur is veranderd, deze met een schuimspaan uit de pan nemen en in een schaal doen.
- In het overgebleven bakvet de en fruiten.
- Dan het gehakt terug in de pan doen en door elkaar roeren (zorg dat het goed warm blijft).
- Nu doe je de fijngemaakte erbij en alles lekker door elkaar roeren (dit mengsel mag zeker een half uur pruttelen).
- Nu doe je erbij (dit is nodig om de zure smaak van de te neutraliseren).
- Nu doe je de basilicum erbij, nog ongeveer een kwartier laten pruttelen.
- Tot slot doe je één of twee blikjes erbij om een beetje te binden.
- Eventueel nog wat of toevoegen naar gelang je smaak.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 415 kcal | 20% | 1660 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |