Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien

Ingrediënten

+ -
print

Voor de crème brûlée:

Voor de marinade:

Voor af te garneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Crème brûlée:
  2. Breng en aan de kook.
  3. Laat hierin het merg van 1 vanillestokje mee trekken.
  4. Roer de los in een ruime kom.
  5. Giet hier het suikermelkmengsel op en roer het door elkaar.
  6. Doe nu de room er door en alles goed mengen.
  7. Schuim de bovenkant af met een lepel.
  8. Giet het mengsel in ovenschaaltjes of koffiekopjes en zet de crème brûlée nu een uur in een oven van 100 graden C.
  9. Laat hem nu een uur afkoelen.
  10. Zet de crème brûlée na 30 minuten in de koelkast en laat verder afkoelen ± 3 uur.
  11. Maak nu de marinade:
  12. Doe , 10 plus beetje water in en pannetje.
  13. Kneus de en doe ze erbij.
  14. Kook nu alles tot een moes en pureer tot gladde massa.
  15. Doe op het laatste moment de in sliertjes gesneden basilicum erbij.
  16. Let op:
  17. Laat het nu niet meer koken omdat de basilicum dan een onaangenaame smaak afgeeft.
  18. Was de en snijd ze in vieren en doe ze bij de marinade.
  19. Haal de crème brûlée uit de koelkast en bestrooi deze met .
  20. Brand hem gelijk af met een gasbrander mooi goudbruin.
  21. Zet hem op een bord, doe de erbij en garneer af met een takje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, aardbeien, suiker, rietsuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2398 kcal
119%9592 kcal
Vetten
181 g.
258%724 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
82 g.
31%328 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
43 g.
48%172 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien