Chocolade-walnotencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Rooster in het midden van de oven plaatsen.
    Cakeblik invetten.

    Zet een pan met water op het vuur.
    Zet daar een bakje in en doe daar de en daarna ook de chocolade erbij,dit au bain marie verwarmen.

    Weeg de af doe die van in een kom, weeg ook het zelfrijzend af.
    Doe de gesmolten boter en de chocolade bij de en mix dit met een mixer of keukenmachine.
  2. Doe de en de erbij.
  3. als dat goed gemixt is het ei erbij en herhaal dit om en om totdat de afgewogen zelfrijzend en de 3 op zijn.
  4. En een beetje eraan toevoegen.
  5. Dit nog een tijd goed mixen.
  6. Dan de geplette stukjes erin doen (doorheen spatelen).
  7. Doe het beslag in het cakeblik en zet het op het rooster in de oven ongeveer 60 minuten.
  8. de cake is gaar dit kun je controleren met een satéprikker als die er droog uitkomt is je cake gaar.

    Zet je oven uit.
  9. Cake in het blik nog even 5 minuten laten staan dan de cake uit het blik halen en af laten koelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cake
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3551 kcal
177%3551 kcal
Vetten
165 g.
236%165 g.
Waarvan verzadigd
45 g.
225%45 g.
Waarvan onverzadigd
25 g.
83%25 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
10 g.
166%10 g.
Koolhydraten
443 g.
170%443 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
32 mg.
4%32 mg.
Ijzer
0 mg.
1%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-walnotencake