Breek voor de vulling de 200 gram chocolade in stukjes en verwarm ze met 50 mililiter al roerende in een steelpan op zacht vuur, laat de chocolade smelten tot een gladde saus.
Laat de saus iets afkoelen.
Klop de slagroom(75 milliliter)(250 milliliter) stijf en spatel de chocoladesaus er luchtig door tot een luchtige chocolade room.
Laat de room in de koelkast opstijven.
Voor het deeg:
Neem de taart uit de oven en laat hem 5 minuten in de vorm afkoelen.
Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
Snijd de taart overlangs in twee lagen.
De onderste laag mag vrij dun zijn.
Leg de lagen op snijplanken, of bakpapier o.i.d.
Breek 100 gram chocolade in stukjes en smelt ze, met 10 mililiter slagroom(75 milliliter)(250 milliliter), al roerende in een steelpan op heel zacht vuur.
Schep de gesmolten chocolade op de onderste deeglaag, zet dit een minuut of 10 in de vriezer.
Wanneer de chocola hard is geworden, breng je hier een flinke laag jam(1 pot) op aan.
Snijd uit de bovenste laag een cirkel waarbij je een ring van ongeveer 4 cm overhoudt, en een stuk deeg(1 stuk) wat dus 4 cm kleiner is dan het origineel.
Leg de ring van deeg(1 stuk) op de onderste laag en vul het ontstane gat met de chocolademousse die in de koelkast staat.
Snijd van het overige stuk deeg(1 stuk) een plak af, zodat het iets minder dik wordt en goed kan dienen als deksel van de mousse (hij mag er wel bovenuit steken).
Voor het glazuur:
Breng voor het glazuur in een diepe pan met een dikke bodem de suiker(125 gram) met de slagroom(75 milliliter)(250 milliliter) en het water(1 deciliter) al roerende aan de kook en laat de suiker(125 gram) al roerende oplossen.
Voeg de (gezeefde) cacao(50 gram) voorzichtig toe (dit gaat wat schuimen) en blijf roeren tot een egale saus, laat dit 1 minuut zachtjes in koken, maar blijf roeren.
Laat het glazuur goed afkoelen, zet de pan bv in de gootsteen met koud water(1 deciliter) eromheen.
Schenk het nog net vloeibare) glazuur daarna uit over de taart.
Steek met een schoon plamuurmes mooie dunne krullen van de hard geworden chocolade.
Garneer de taart bovenop met chocolade snoepgoed en chocoladekrullen en bestuif de taart eventueel met cacaopoeder(40 gram).
Zet de taart voorzichtig op een taartschaal en laat de taart in de koelkast in nog 1 uur opstijven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
donkerbruine basterdsuiker, jam, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
deeg en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Chocolade taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Hallo S. van der Fange
je hebt wel een deel vergeten. Want je praat niet over de tweede laag kapsel en ook niet over de kersen dat deze tussen de tweede laag moeten komen.
Groetjes van henny
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.