Chinesekool met gehakt en kerrie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Snijd de door de helft en snijd beide helften tot dunne reepjes.
  2. Was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Bak het gehakt mooi rul en giet het vet af.
  4. Knijp het teentje erboven, voeg de toe, verkruimel het bouillonblokje (even proeven en eventueel wat extra bouillonblokje toevoegen) en voeg er een eetlepel kerrie bij.
  5. Roerbak totdat de naar smaak is geslonken.
  6. Dit is een erg mager maar vitaminerijk gerecht wat lekker is bij pandanrijst.
  7. De saus kunt je eventueel binden door wat maizena erdoor te vermengen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Chinesekool met gehakt en kerrie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Prima recept! Snel klaar en ook de kinderen (4, 7) vonden het heerlijk. Ik heb zelf kleine blokjes rode paprika toegevoegd en dat was een lekkere en kleurrijke toevoeging. Gaan we regelmatig eten :-)
Anita 17 september 2013
Ik heb het ook klaar gemaakt. Heerlijk!! :)
22 september 2011
Zo dat was een schot in de roos, dit gerecht en zo klaar. De hele pan is leeg en iedereen blij. Zelf heb ik de pandanrijst gekookt met kurkuma en kerrie (voor de kleur) en een fijngesneden knoflooktee... Lees reactie
winnie777 24 juni 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
212 kcal
10%848 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chinesekool met gehakt en kerrie