Cheesecake repen met karamel

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Karamelsaus:

Bodem:

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Hak de in kleine stukjes in een keukenmachine of met een scherp mes.
  3. Bedek de hele binnenzijde van de bakvorm met bakpapier.
  4. Hak of verkruimel de pepernoten fijn.
  5. Roer de gesmolten boter door het pepernotenkruim.
  6. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en bak 5 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

    Mix ondertussen de en de in kom romig.
  7. Voeg de vanille toe.
  8. Mix in een andere kom de 50 ml , en tot een licht en zacht mengsel.
  9. Voeg dit mengsel bij de en mix tot een egale massa.
  10. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel gelijkmatig.
  11. Tik een paar keer tegen de zijkant van de bakvorm om eventuele luchtbellen te verwijderen.

    Zet de cheesecake 50 minuten in de oven.
  12. Mochten er luchtbellen bovenop ontstaan dan kun je die als de cake op de helft van de baktijd is doorprikken.
  13. Als de cake mooi goudbruin is zet je de oven op een kier en laat je hem 20 minuten in de oven afkoelen.
  14. Haal hem daarna uit de oven en laat volledig afkoelen.
  15. Dek de cheescake af met een schone theedoek.

    Maak de karamelsaus:
  16. verwarm 20 ml met 75 gr en de golden syrup in een pannetje zonder te roeren.
  17. Zodra het een licht bruine kleur heeft haal je de pan van het vuur.
  18. Klop het mengsel langzaam een paar keer door en schenk de er bij en klop nogmaals een aantal keer snel door tot de karamel een egale kleur heeft.
  19. Zet het mengsel terug op het vuur en roer de fijne er door.
  20. Laat op zacht vuur 3 tot 5 minuten iets indikken.
  21. Laat het mengsel ietsjes afkoelen en giet daarna over de cheesecake.
  22. Zet de taart in de koelkast en laat volledig afkoelen Snijd de cheesecake met karameltopping in gelijke stukken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas, slagroom, slagroom, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
181 kcal
9%2172 kcal
Vetten
12 g.
17%144 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%12 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
3%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cheesecake repen met karamel