Bruine bonenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Als je gedroogde gebruikt, deze een nacht van tevoren in ruim water weken.
  2. Afgieten en met vers water, bonenkruid en bouillon aan de kook brengen.
  3. Afhankelijk van de ouderdom van de 1 à 2 uur koken.
  4. In een braad- of andere pan met dikke bodem de verwarmen.
  5. De gesneden , en het witte gedeelte van de bakken op een laag vuur.
  6. , , , en toevoegen.
  7. De paksoy in z'n geheel (dus zowel het witte als het groene deel) overdwars in stukken snijden, deze ook toevoegen.
  8. Net als de uit blik, en naar smaak en/of .
  9. Alles goed doorroeren en een minuut of 15 laten pruttelen.
  10. serveersuggestie: 'Vroeger' werd er gezegd dat vegetariërs bij elke maaltijd peulvruchten met granen moesten combineren om zo aan hun benodigde eiwitten te komen.
  11. Deze theorie is inmiddels achterhaald maar veel mensen vinden het lekker of zijn gewend om rijst of brood te eten bij .
  12. Ook lekker bij deze schotel is appelmoes en opgebakken tofu (gemarineerd in shoyu).
  13. En uiteraard een salade.
25
25
25

Variaties op Bruine bonenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bruine bonenschotel
VariatieAantalGang
Bruine bonenschotel2Groentegerechten
Franse bruine bonenschotel1Stoofschotels
Bruine bonenschotel met bacon1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal en ketchup
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1131 kcal
56%4524 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bruine bonenschotel