Brood
- Herkomst Belgie
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van _anja_
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Meng in de broodmachine het deeg via het menu van 70 minuten.
- Zet daarna de machine uit en haal het deeg eruit.
- Strooi wat op tafel en kneed het deeg even goed door (± 6 keer kneden).
- Vet het bakblik met de spuitbus in.
- Doe hier het deeg in.
- Plaats het in de oven die nog uit staat. 30 minuten laten rusten.
- Oven instellen op 195 graden celsius en 35 minuten bakken.
- Als het uit de oven komt en dus nog heel warm is uit bakblik halen en met besprenkelen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Brood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktbrood | 14 | Lunchgerechten |
Worstenbroodjes | 11 | Hapjes |
Bananenbrood | 9 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- boter en brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 590 kcal | 29% | 2360 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 113 g. | 43% | 452 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |