Borstplaat
- Herkomst Nederland
- Categorie Sinterklaas
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Leg boterwikkels glad met de vette kant naar beneden op een aanrecht of een bakplaat. (Je kunt in plaats van boterwikkels ook bakpapier gebruiken. ) Smeer de bovenzijde dun met boter in.
- Besmeer ook de borstplaatvormen dun met boter en leg ze vlak op het papier of gebruik in plaats van losse vormen een rubber borstplaat- of fondantmat.
- Doe alle ingrediënten, behalve eventuele vulling in een steelpannetje.
- Zet dit op de spaarvlam en laat de , zonder in de massa te roeren, smelten.
- Controleer dan met een metalen lepel of alle suikerkorrels in het vocht zijn opgelost.
- Mocht dit niet het geval zijn, voeg dan nog een eetlepel toe.
- Draai de gasvlam iets hoger en laat de massa inkoken. (Let op:
- dit brandt snel aan!
- Dus vuur niet al te hoog en niet te lang laten inkoken!) Roer nu met een vork in de pan en controleer de stand van zaken.
- De suikerstroop is namelijk voldoende ingekookt en moet van de gasvlam worden afgenomen, zodra een gordijntje van stroop tussen de tanden van de vork blijft hangen en de laatste druppel, die van de vork valt een heel fijn draadje trekt.
- Voeg op het laatst de eventuele vulling toe en koel de borstplaat af, door er voortdurend met een vork in te kloppen, tot deze dik en ondoorschijnend wordt.
- Giet dan de borstplaat vlug in de gereedstaande vormen.
- Laat de borstplaat afkoelen en zet als de massa stijf geworden is, de vormen even op de zijkant, om ook de onderzijde te laten drogen.
- Neem dan de borstplaat uit de vormen.
- Restjes borstplaat in de pan kunnen opnieuw met de volgende portie worden meegesmolten.
- Blijkt de borstplaat, ondanks alle goede zorgen, toch nog versuikerd te zijn (zichtbare suikerkristallen), smelt ze dan opnieuw, onder toevoeging van een weinig en herhaal de bewerking.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bruine borstplaat450m
-
Recept
Borstplaat (naturel)410m
Variaties op Borstplaat
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade borstplaat | 1 | Sinterklaas |
Roomboter borstplaat | 1 | Sinterklaas |
Bruine borstplaat | 1 | Sinterklaas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in custard
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in custard
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Borstplaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 230 kcal | 11% | 920 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 37 g. | 41% | 148 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |