Bonensalade met spek en feta voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Boen de aardappels goed schoon en kook ze 15-20 minuten
Maak de schoon en snijd ze in stukken. - Kook de bonen ca 10 minuten in wat kokend water met .
- Spoel de aardappels en de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Bak het spek krokant in een droge koekenpan.
- Laat uitlekken op keukenpapier
Karamelliseer voor de marinade de kort in het bakvet, voeg 150 ml water, de balsamico en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. - Kook 3-4 minuten.
- Breng krachtig op smaak met en .
- Schenk het geheel in een kom en klop de olie erdoorheen.
- Halveer de aardappelen en meng ze met de bonen door de marinade, laat 30 minuten intrekken
Pel de en snipper hem grof. - Verbrokkel het spek en de .
- Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes
Meng alles met de marinade en laat 45 minuten marineren.
Breng nogmaals op smaak en serveer
Ook lekker om te maken
-
Recept
Broodrolletjes met bacon,feta en pesto voor buffet425m
-
Recept
Spinazieflensjes met feta voor buffet41u15m
-
Recept
Feta- gehaktballetjes voor buffet445m
-
Recept
Kip met uien en tomaat voor buffet445m
-
Recept
Augurk- aardappelsalade voor buffet41u
-
Recept
Macaroni-gehaktschotel voor buffet41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 536 kcal | 26% | 2144 kcal |
Vetten | 56 g. | 81% | 224 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |