Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) recept
Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) recept

Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de limoen in partjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snij de varkenshaas in plakken en doe deze in een ruime kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
Schep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Wrijf de pinda’s fijn in de vijzel en neem deze uit de vijzel.
Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Pers de citroen uit en voeg dit toe samen met de ingrediënten voor de saus behalve de pinda’s in de vijzel.
Wrijf het geheel tot een mooie grove pasta.
Verhit wat olie in de wok en bak de pasta even licht aan.
Voeg de overgebleven marinade toe aan het geheel en laat het even zachtjes doorkoken en als de saus te dik word voeg dan wat water toe.
Voeg als laatste de pinda’s toe en schep het geheel goed door elkaar.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
Zet de gebakken satéstokjes in de saus.
Serveer het geheel met de citroen partjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven