MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)

Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de limoen in partjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snij de varkenshaas in plakken en doe deze in een ruime kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
Schep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Wrijf de pinda’s fijn in de vijzel en neem deze uit de vijzel.
Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Pers de citroen uit en voeg dit toe samen met de ingrediënten voor de saus behalve de pinda’s in de vijzel.
Wrijf het geheel tot een mooie grove pasta.
Verhit wat olie in de wok en bak de pasta even licht aan.
Voeg de overgebleven marinade toe aan het geheel en laat het even zachtjes doorkoken en als de saus te dik word voeg dan wat water toe.
Voeg als laatste de pinda’s toe en schep het geheel goed door elkaar.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
Zet de gebakken satéstokjes in de saus.
Serveer het geheel met de citroen partjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /