Basisrecept pasta
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
- Bereiden
- Kookboek van niesje89
- 1 reviews
Keukenspullen
- Deegroller
Bereidingswijze
- Maak het werkblad schoon en droog.
- Leg de bloem op het werkblad, maak hierin in het middel een kuil voor de .
- Doe de in de kuil.
- Roer de met steeds meer bloem tot een egaal papje.
- Kneed langzaam bloem door de zodat een stevig deeg ontstaat.
- Kneed het deeg in circa 10 minuten (als het deeg te droog is om goed te kneden maak je handen dan een beetje nat, is het deeg te vochtig be-bloem je handen dan).
- Het deeg is goed als je er met je duim in drukt en het veert terug in vorm.
- Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 20 minuten rusten (leg het in de koelkast als je het pas uren of dagen later gebruikt).
- Rol het deeg tot 4 smalle lappen en rol het verder uit met de pastamachine of deegroller.
- Snij in de gewenste vorm.
- Kook de pasta een paar minuten in kokend water al dente.
- Hoe lang het moet koken hangt af van hoe lang het gedroogd heeft.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Basisrecept pasta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 95 kcal | 4% | 380 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |