Basisrecept pasta

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller

Bereidingswijze

  1. Maak het werkblad schoon en droog.
  2. Leg de bloem op het werkblad, maak hierin in het middel een kuil voor de .
  3. Doe de in de kuil.
  4. Roer de met steeds meer bloem tot een egaal papje.
  5. Kneed langzaam bloem door de zodat een stevig deeg ontstaat.
  6. Kneed het deeg in circa 10 minuten (als het deeg te droog is om goed te kneden maak je handen dan een beetje nat, is het deeg te vochtig be-bloem je handen dan).
  7. Het deeg is goed als je er met je duim in drukt en het veert terug in vorm.
  8. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 20 minuten rusten (leg het in de koelkast als je het pas uren of dagen later gebruikt).
  9. Rol het deeg tot 4 smalle lappen en rol het verder uit met de pastamachine of deegroller.
  10. Snij in de gewenste vorm.
  11. Kook de pasta een paar minuten in kokend water al dente.
  12. Hoe lang het moet koken hangt af van hoe lang het gedroogd heeft.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Basisrecept pasta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het lukt nog beter als je 100 gr. bloem gebruikt op 50 gram ei. Ik weeg elk ei (zonder schaal). Elk ei heeft een ander gewicht en zowel een te nat deeg als een te droog deeg werkt niet lekker.
Ineke Lankhaar 24 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
95 kcal
4%380 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basisrecept pasta