Banoffee Pie
- Herkomst Australie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Deegroller
- Taartvorm
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Zet het blikje gecondenseerde in een pan met water en kook het 2,5 uur.
- Zorg dat het blikje constant onder water blijft (anders kan het uit elkaar knappen).
Laat het nu afkoelen, de is in karamel veranderd.
(Je kunt ook meerder blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed)
Doe de in een diepvrieszak en verkruimel het met een deegroller, je kunt ook de blender gebruiken.
Smelt de in een pannetje en voeg de koekkruimels toe.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm (24 cm doorsnede) het mooiste is een echte pievorm.
Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.
Schil de , snijd ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
Klop de bijna stijf, voeg de en de klopvast toe en klop het geheel stijf.
(door de en de klopvast zal de niet snel inzakken en waterig worden)
Bedek de pie met de en rasp er eventueel nog wat over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Banoffee pie430m
-
Recept
Banoffee tompouce455m
-
Recept
Mississippi mud pie44u25m
-
Recept
Missisippi Mud Pie41u10m
-
Recept
Fruit-pie430m
-
Recept
Impossible pie41u
Variaties op Banoffee Pie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Banoffee pie | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 177 kcal | 8% | 708 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |