Authentiek volkorenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor het zetsel:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van de eerste 300 gram , 250 gram en 10 gram met de hand of mixer een zetsel (slap ) en laat dit gedurende drie uur in je beslagkom of mixer rijzen.
  2. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed hier van een glad .
  3. Weeg het af in twee gelijke stukken van circa 450 gram.
  4. Bol de deegstukken op en geef ze een rijs op een warme plaats van een half uur.
  5. Maak de bollen op tot een kort brood en leg ze op de kop met de naad naar boven op een met bloem bestrooide theedoek en laat ze voor nog eens een half uur rijzen, verwarm de oven samen met je bakplaat voor op 230 graden, draai de broden om zodat de gladde kant boven kom te liggen en snij met in scheermesje twee kleine insnijdingen gelijk als een stokbrood.
  6. Leg de broden met behulp van een schietertje (plankje met handvat) op je bakplaat in de oven en bak het brood gedurende 20 to 25 minuten mooi donkerbruin af.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel, deeg, volkorenmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
956 kcal
47%1912 kcal
Vetten
10 g.
14%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
180 g.
69%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%14 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Authentiek volkorenbrood