Aubergineschotel met gehakt en tomatensaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aubergineschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in 8 minuten half gaar.
- Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verhit ondertussen wat in een koekenpan en fruit daarin de klein gesneden aan.
- Voeg de gesnipperde knoflook en het toe en fruit even mee.
- Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
- Laat 5 minuutjes bakken.
- Voeg de tomatencoulis toe, de , de , de , de bruschetta en het bouillonblokje.
- Roer goed door en laat op matig vuur enkele minuutjes pruttelen.
- Halveer de tomaatjes, voeg ze toe en laat heel even mee garen.
- Snijd ondertussen de aubergines in plakken van ca. 8 mm dikte.
- Snijd de aardappelen in schijven.
- Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de aardappelschijven op de bodem.
- Leg hierop de plakken en schep daar overheen de gehaktsaus.
- Bestrooi het geheel met de gemalen .
- Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven.
- Bak de ovenschotel af in 45 minuten bij 175° C.
- Laat even afkoelen alvorens te serveren.
- Schenk er een glas droge rosé of niet te zware rode bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus450m
-
Recept
Aubergine-courgetteschotel met gehakt41u
-
Recept
Ovenratouille met gehakt41u30m
-
Recept
Ovenschotel met puree en gehakt445m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, feta, prei, mosterd en tomaat41u15m
-
Recept
Spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 429 kcal | 21% | 1287 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |