Appelpannenkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Lxysette
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Schil de , verwijder het klokhuis en rasp de .
- Vermeng de met de .
Scheid de goed van het wit. - Meng de met , dooiers en de helft van de tot een glad beslag.
- Voeg geleidelijk de rest van de toe en meng het goed.
Bak hiervan twee kleine pannenkoeken.
Verhit de of olie in een koekenpan. - Schep een kwart van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen.
Verdeel hierover de helft van het - mengsel en bedek het met een kwart van het beslag. - Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
Maak de tweede pannenkoek op dezelfde manier.
Serveer het met .
Variaties op Appelpannenkoeken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelpannenkoeken | 2 | Nagerechten |
Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes | 1 | Aardappelgerechten |
Aardappelpannenkoeken (placki ziemniaczane) | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 586 kcal | 29% | 2344 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 20% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |